Regressietherapeut in Amsterdam, gaat terug naar bron van het trauma. en werkt met innerlijk kind, reincarnatie en vorige levens.

Regressie & Reïncarnatie Therapie

Regressie therapeut in Amsterdam, gaat terug naar bron van het trauma. Werkt met innerlijk kind, reincarnatie en vorige levens.

Regressietherapie

Regressietherapie is een vorm van psychotherapie die de oorzaak van je huidige klacht of probleem zoekt in onverwerkte ervaringen uit het verleden. Door deze trauma’s in het onderbewuste op te sporen, te herbeleven en te ontladen, kun je ze verwerken en inpassen in je leven.

Regressietherapie richt zich vaak op ervaringen uit dit leven: dingen die vorig jaar zijn gebeurd, tijdens je jeugd, geboorte, zwangerschap of conceptie.

Reïncarnatietherapie

Reïncarnatietherapie -ofwel transpersoonlijke regressietherapie- kijkt verder dan je huidige leven.

Het gaat ervan uit dat de ziel het fysieke sterven overleeft en naar een nieuw lichaam verhuist. Tijdens die cyclus verhuizen krachten en talenten mee, maar helaas ook ervaringen die zo pijnlijk of ingrijpend zijn geweest dat ze de kwaliteit van je huidige leven beïnvloeden.

Huidig Leven – Vorige Levens

Een belangrijk uitgangspunt is dus dat de oorzaak van je huidige problemen te vinden is in onverwerkte ervaringen uit dit leven of vorige levens.

Wanneer je deze ervaringen verwerkt en inpast in je leven dan kan dat resulteren in:

> het verminderen of verdwijnen van je probleem
> het loslaten van (onbewuste) beperkende overtuigingen
> meer regie over je leven
> zingeving en bewustwording
> meer levenskracht
> het doorbreken van patronen

Dubbel bewustzijn
Om onverwerkte ervaringen op te sporen, concentreer je je tijdens de therapeutische sessie op lichaamsgevoel, emoties, taal en gedachten rond je probleem. Zo kom je in een lichte trance. Je blijft je bewust van waar je bent, bij wie je bent en waaraan je wilt werken. Daarnaast ervaar je allerlei gevoelens, gedachten en lichamelijke indrukken rond een gebeurtenis uit het verleden die verband houdt met je probleem of klacht.

Wat meer inzicht in de uitgangspunten van de therapie krijg je met deze woordenlijst

Voor wie

Met regressie & reïncarnatie therapie kun je een breed scala aan psychische, lichamelijke en sociale problemen aanpakken, zoals:

> familie- of relatieproblemen
> angsten en fobieën
> depressies
> overtuigingen en patronen die voor problemen zorgen
> gevoelens van eenzaamheid, mislukking of zinloosheid
> problemen op het werk of op school
> verwerking van traumatische situaties
> vastzittende woede
> verwerking verlies van tweeling broertje of zusje in baarmoeder/ vanishing twin
> vruchtbaarheidsproblemen
> lichamelijke klachten zonder bekende medische oorzaak
> gezondheidsproblemen die psychisch worden beïnvloed
> schuldgevoelens
> verwerking van bijna-dood ervaringen (BDE)
> gevoelens, beelden en emoties na ayahuasca gebruik (Ayahuasca nazorg)

Bij chronische en levensbedreigende ziekten kan de therapie inzicht, en soms een verlichtende werking of vertraging van het ziekteproces geven.

In een effectieve behandeling komt vaak ook het ophalen van vergeten positieve herinneringen en vermogens aan bod. Krachten en talenten kunnen zo weer tot je beschikking komen.

Kinderen
Regressietherapie en reincarnatietherapie werken ook bij kinderen vanaf vier jaar. In een sessie worden dan technieken gebruikt die aansluiten bij de belevingswereld van het kind, zoals tekenen. Soms combineren we de therapie ook met EMDR