Reacties

Lees hieronder een aantal ervaringen met regressie- en reïncarnatietherapie.
En eveneens ervaringen met EMDR therapie.
Het zijn reacties van mensen die de praktijk bezochten in Amsterdam.

Klik hier voor Engelstalige reviews

Hoi Michelle,

Gosh wat ben ik nog steeds blij met de sessie.
En jou ook dankbaar dat je naast me zit en je stem mij begeleidt.
Het gonst nog steeds na.
Ik laat ook af en toe bepaalde beelden diep op me inwerken,
en voel dan een diepe rust en vrede.

Ik ben bij Michelle terecht gekomen, omdat ik last had van heftige emoties die voortkwamen uit intense emotionele gebeurtenissen van de afgelopen drie jaar. In een aantal EMDR sessies ben ik enorm geholpen.

Mijn emoties zijn veel minder heftig en ik heb veel inzicht en rust daarvoor terug gekregen.
Wat mij heeft geholpen is de hartelijkheid en menselijkheid van Michelle en de ruimte waarin de sessies plaatsvonden (huiselijke sfeer).

Ze was er met de volle aandacht bij, volgde me goed en ik voelde me gehoord en begrepen. Ik ben haar ontzettend dankbaar en voel oprechte liefde door de manier hoe ze mij geholpen heeft.
Ik beveel haar aan aan de mensen om mij heen.

Floor

Sinds ik me kan herinneren heb ik tijdens mijn jeugd moeilijkheden gehad met vooruit komen in het leven. Ik denk dat iedereen zijn tegenslagen heeft, maar uiteindelijk erken je de fouten die je maakt en word je breder in je kennis en behendiger naarmate je opgroeit. Bij mij was dat niet het geval helaas, en ik voelde mij altijd heel ongelukkig, verdrietig en boos, terwijl ik helemaal geen reden had om dat te zijn. Het was voor mij altijd een groot vraagteken.

Mijn familie en ik hebben van alles geprobeerd, en wij dachten misschien heeft het te maken met mijn dieet, wellicht een tekort aan vitamines, of zelfs een intolerantie of allergie, maar na vele onderzoeken en tests was dat het ook niet.

Later besefte ik dat het misschien met mijn verleden te maken had, of zelfs mijn vorige leven(s). Het was zeker de moeite waard om dat uit te zoeken, en wonder boven wonder ben ik na de behandeling het gevoel kwijt, en voel ik me beter dan ooit.

Bij de sessies van Michelle was ik meteen op mijn gemak. Ze is geduldig, luistert heel goed en is super geïnteresseerd in je probleem en staat meteen voor je in. Ik ben er in totaal drie keer geweest en elke afspraak was geweldig.
Na elke sessie leek het wel alsof er een nieuwe pagina omgeslagen werd, en ik aan een nieuw hoofdstuk van mijn leven kon beginnen. Ik ben haar voor eeuwig dankbaar.

Ella van der Kamp

Hi Michelle,

Nog ontzettend bedankt voor je fijne toelichting het heeft me super geholpen!
Ik heb het zo vaak terug gelezen en tijdens de (embryo) terugplaatsing in het ziekenhuis deed ik m’n ogen dicht en zag ik de sessie weer voor me.

Ik wilde je laten weten dat we er sinds een week achter zijn dat ik zwanger ben en dat het tot nu toe heel goed gaat!
Je kunt je voorstellen dat ik totaal in de wolken ben en ook echt denk dat onze bijzondere sessie daar voor gezorgd heeft.

Bedankt nog voor de fijne sessie!
Ik vond het erg bijzonder weer om te ervaren en ik merk nog steeds dat gevoel van vertrouwen, veiligheid en verbinding.

Ik ben onder de indruk van jou en de ervaring, en hoe fijn en veilig ik me voelde, zo gezien en serieus genomen….
en dat er zoveel gebeurde…. ongelooflijk
dank je wel voor alles, zo inspirerend, zo natuurlijk, dank je dat je op mn pad kwam…..
het raakte me en raakt me nu ook, ik ga lekker verder en hoop van je te horen.

Ik heb even de tijd genomen om alles wat er tijdens de sessies is gebeurd te laten bezinken.

Het heeft veel in beweging gezet, ik heb eindelijk weer het gevoel dat ik vooruit ga, dat ik constructief bezig ben.
Niet eens door heel bewust te bedenken hoe ik dingen aan ga pakken, maar het gebeurt gewoon, alsof ik heel lang “uit’ heb gestaan en nu weer ‘aan’ ben.

Wat ik erg prettig vind is dat ik minder zorgelijk ben, ik heb meer vertrouwen in het leven en in mezelf en ben niet meer steeds met rampscenarios bezig en met manieren bedenken om me daartegen te beschermen.
Meer leven en minder overleven. Minder denken en meer doen.

Alsof er muren zijn omgevallen en ik niet meer belemmerd wordt om eindelijk te doen wat ik moet doen, wat ik wil doen.

Dat voelt goed dus! Al weet ik ook dat ik nu moet oppassen dat ik niet te snel wil, niet teveel hooi op m’n vork neem.

Judith

Hi lieve Michelle,

Weet je dat er na jouw bezoeken veel veranderd is voor mij?
Mijn paniekaanvallen in de nacht zijn helemaal verdwenen!!
Ik heb werkelijk een oud trauma kunnen loslaten.
Heel veel dank daarvoor.

Noem een therapie of training, en ik heb hem gedaan. Dus begon ik met enige scepsis aan de sessies. Heel fijn dus dat er een mogelijkheid bestond om een verkorte intake te doen, Mijn verhaal had ik immers al tientallen keren verteld.

Bij Michelle voelde ik me onmiddellijk ontzettend op mijn gemak, zij is zo’n prettig persoon om bij te zijn, dat ik ook naar de afspraken uitkeek.
Het zijn er in totaal maar drie geweest en er zijn dingen uitgekomen die nog niet eerder belicht zijn in de andere therapieën of trainingen die ik deed.

Het mooie is dat een fysieke klacht, waarvoor ik al diverse keren naar specialisten ben geweest, na de sessies is opgelost. Weliswaar met behulp van een nieuw medicijn, maar ik ben ervan overtuigd dat de oplossing mede te maken heeft met de oude trauma’s die opgelost zijn.
Al met al een bijzondere ervaring die heel erg de moeite waard is geweest.

Zo nu 24 uur later begin ik pas de impact te voelen van onze eerste sessie gisteren!! Wat was het mooi en dichtbij. Ongelofelijk mooie ervaring – ben echt diep onder de indruk.

Lieve Michelle,

Heel hartelijk dank voor je warme en professionele begeleiding tijdens mijn reïncarnatie reis!
Ik heb er van genoten en kreeg daardoor nieuwe inzichten, waar ik verder mee kan.

Mijn terugkerende adoptie trauma en recente traumatische ervaringen brachten mij bij Michelle. Zij is een zeer betrokken en kundige therapeute, die mij heeft kunnen helpen in het verwerken van traumatische beelden.

In eerste instantie zijn we begonnen met EMDR, waar ik de ruimte kreeg om een moeilijke periode uit mijn leven te doorvoelen.
In die periode moest ik overleven en nam ik mijn dierbare op mijn schouders. Het leek alsof niemand ons hoorde, de wanhoop en het verdriet werkten verstikkend. De terugkerende beelden, de diepe angst om te verliezen en los te laten.
De koptelefoon met tikjes en haar vertrouwde stem brachten mij op een veilige manier terug in het moment. In die diepste pijn, verschenen er poëtische beelden die mij heel veel inzicht en rust gaven. Deze beelden associeer ik nu ook met het moment, waar ik degene van wie ik zielsveel houd, leek te verliezen.

Het bijzondere aan haar therapie sessies is dat zij heel goed aanvoelt wanneer een bepaalde emotie of gebeurtenis meer verdieping nodig heeft. Het herbeleven van een vorig leven, een moment uit mijn kindertijd of naar een andere astrale wereld.
Michelle begeleidt mij op energetisch niveau in deze zielsreizen, die ik als zeer waardevol ervaar en mij helpen staan. Prachtige inzichten.
Lichaamswerk en haar manier van begeleiden werkt voor mij het meest effectief.

Ze is heel liefdevol en open en stelt confronterende vragen op een respectvolle manier. Dit komt mede omdat ze zich op iedere sessie goed voorbereid en refereert naar inzichten uit eerdere sessies.
Ik wil je ontzettend bedanken voor je wijsheid en mooie zijn.

Aico

Verheugd merk ik nog elke dag dat de therapie bij jou voor mij bijzonder heilzaam is geweest.

Er is in mij een venster geopend dat licht & uitzicht geeft
op een stuk van mijn ziel en zijn verleden dat veel te lang
in het donker heeft gelegen, weggestopt, angstaanjagend.
En in dat licht bloeien nu al weer oude plantjes op.
Het is een tuin waarin ik weer durf te schoffelen.

Het is prachtig werk wat je doet op deze manier, zoveel mensen helpen.
Ik ben altijd zo dankbaar als er zulke mooie mensen zoals jij op mijn pad komen en me weer verder helpen.
Het is voor mij dan ook meteen weer duidelijk dat het zo moet zijn.
Nogmaals dank je wel

Heel veel liefs

lieve Michelle,

In september vorig jaar heb ik bij jou een sessie gehad en die heeft mijn leven veranderd. Het heeft een poort geopend naar een hele nieuwe wereld, de wereld van mijn ziel. Ik kom bij mijn zelfgenezend vermogen, mijn Goddelijke zelf die hier op aarde met een doel is gekomen.

Ik wil je bedanken. Jij was een brug, je kwam op mijn pad om mij te helpen en ik dank je voor je rust, je vertrouwen en nog het meest voor het creëren van een veilige plek om mijn ziel bloot te leggen. Dat is een enorm groot goed.

Lieke

Het zet zó veel op een rij.
Alles is verbonden.
Ik heb mezelf ook nooit zo horen huilen.
Dat was echt oerverdriet.

Het is ook zo weird, hoe ik niet eens beelden had,
maar die vanzelf wel kréég.
De woorden kwamen vanzelf…

Ik kan het niet verzinnen, zo mooi vind ik het verhaal eigenlijk.
Het geeft een stuk begrip. Een plek.

Nogmaals bedankt voor al het mooie dat je me hebt laten zien en beleven.
Ik heb gister toch wel even een half uurtje rustig op een bankje gezeten aan de Amstel, gewoon heerlijk genieten van alles wat ik zag.

Zielsreis

Uit nieuwsgierigheid, als spirituele verdieping en om mijn eigen leven eens vanuit een ander perspectief te bekijken heb ik bij Michelle een zielsreis gemaakt. Het was heel bijzonder en nu, ruim een half jaar later, voel ik nog steeds dat ik van binnen een mooie wijsheid met me meedraag.

Ik had nog nooit een andere regressie ondergaan dus de ervaring was totaal nieuw voor me. Wel heb ik ooit Ayahuasca gedronken. Toen ik eenmaal goed ‘op reis’ was, voelde ik eenzelfde, hoog-trillende energie via mijn kruin mijn lichaam instromen als met de Ayahuasca. Dat was voor mij een teken dat er op spiritueel niveau echt iets bijzonders gebeurde en vanaf dat moment durfde ik erop te vertrouwen dat de antwoorden die ik kreeg uit een ander dan mijn dagelijks bewustzijn kwamen. Michelle stelde open vragen en soms kwamen antwoorden tot me die zo helder waren dat het overbodig voelde ze nog in woorden te vangen. Toch ben ik achteraf blij dat ik ze wel hardop gezegd heb. Michelle had de hele regressie als geluidsbestand opgenomen waardoor ik hem later nog eens rustig voor mijzelf kon na-luisteren.

Sommige ervaringen tijdens de reis waren onverwacht en verrassend en zou ik nooit van tevoren zelf bedacht hebben. Toch weet ik diep vanbinnen dat ze waar zijn. Ik heb meerdere keren gehuild, van verdriet en van geluk. Zoals ik hoopte heeft de zielsreis me dieper begrip, inzicht en zelfkennis gegeven. Ik voel me nog meer verbonden met mijn partner en ben niet meer onzeker over ‘het doel’ van mijn leven, omdat ik dat nu weet. (vrouw, 30 jaar)

Helende reis/regressie

Om medicijnvrij zwanger te kunnen worden heb ik met Michelle in drie sessies een combinatie gemaakt van een zielsregressie en een helende reis. Elke sessie was verrassend, maar bracht me precies wat ik nodig had. Ik weet nog niet of ik voor de rest van mijn leven medicijnvrij ben, maar ik voel me nu in ieder geval stralender, krachtiger en er zeker van dat ik klaar ben om zwanger te raken.

Michelle was voor mij de perfecte persoon om deze bijzondere reizen bij te maken. Ik vertrouwde haar volledig en met haar kennis, intuïtie en openheid begeleidde ze me heel soepel naar die plekken die heling nodig hadden. Elke sessie voelde compleet. (vrouw, 30 jaar)

lieve Michelle,

Dit wordt een liefdevolle ‘dankjewel’.
Na mijn voorlopig laatste regressie vond ik het oprecht heel fijn hoe je je naar mij opstelde. Je was er voor mij. Dit heeft veel betekend voor mij.

Een plek waar ik mij geborgen en heel fijn voelde.
Ondanks ‘alles’, ben ik weer verliefd geworden op het leven. Ik kan oprecht zeggen dat ik veel van je geleerd heb. Mijn ogen zijn geopend.
Dank je wel mooi mens voor al het goede. Ik zal dit niet vergeten.

Vanaf die ene dag is alles anders, ik heb echt het vertrouwen in mijn scheppende krachten teruggevonden, resultaat: prachtig nieuw huis, leukste vriendje van de wereld, met wie ik zeker oud wil worden, op alle vlakken klikt het, mijn gezondheid gaat met rasse schreden vooruit.

Ik heb heel sterk het gevoel, dat dit voortkomt uit die ene sessie, waarbij zoveel is losgekomen. Ik wil zeker nog vaker een sessie bij je doen, ik ga eerst deze sessie uitschrijven, in een mooi verhaal,
want het was zo prachtig allemaal, dat wil ik voortzetten.

Ik wil er meteen bij zeggen dat ik het zo enorm waardeer
dat ook jij – als therapeut – de durf toont om je kwetsbaar op te stellen.
Trouwens, niet alleen kwetsbaar maar ook bereid om te leren.
Inderdaad geloof ik dat wij elkaar wel het nodige hebben bijgebracht.
En dat maakte de therapie, althans voor mij, juist zo waardevol,
eigenlijk veel meer dan een “gewone” therapie met de daar
meestal aan toegekende afhankelijkheid bij de behoeftige cliënt
ten opzichte van de “autoriteit” van de therapeut.

Niet dat ik niet behoeftig was, overigens. Ik was er immers
echt aan toe om in samenspraak met een begripvolle therapeut
wat meer over mijzelf aan de weet te komen en vooral
van mijn herhaalde & vervelende klachten verlost te worden.
Nee, het gaat mij om de manier waarop jij mij hebt aangepakt.
Jouw therapie was het vinden van een weg in goede samenspraak.
Een andere aanpak had ik trouwens ook niet aanvaard.
Dan was het proces niet gelukt, of was ik al snel afgehaakt.

Maar nee, juist door dat “sparren” zoals jij het noemt
is er bij mij acceptatie ontstaan en durfde ik verder te gaan
dan ik aan het begin van de rit voor mogelijk hield.
En het is vooral dat wat mij een beter evenwicht heeft gegeven.

Het was zeer de moeite waard. Het sterkt me dat het een duidelijke reden zal hebben waarom ik zo ben en zo leef en me zo voel. Het helpt me om vertrouwen te krijgen in de toekomst.
Ik begrijp het. Dat je diepe pijn mee kunt nemen, diep verdriet, maar ook kracht… naar de volgende levens.

Geschreven voor de aanvang van regressie therapie:

Ik heb het gevoel al twee jaar aan een reis in mezelf bezig te zijn. Na onder andere een jaar bij een psycholoog voel ik wel steeds meer rust en vertrouwen, maar ook nog steeds een deel van dezelfde klachten als twee jaar geleden. Een gevoel van leegte en eenzaamheid, en het hebben van weinig energie spelen een rol.

De afgelopen tijd heb ik veel gelezen over het verlies van een tweelinghelft tijdens de zwangerschap, en daar herkenning in gevonden. Ik kamp naast eenzaamheid met gevoelens van schuld, boosheid en verdriet.

Ik heb veel onrustige dromen en schiet vaak wakker, met hartkloppingen, een sterk schuldgevoel en angst. Daarom slik ik Temazepam en Lorazepam.
Vaak komen dezelfde gevoelens omhoog: Een ramp voltrekt zich, ik voel me verantwoordelijk, probeer het op te lossen maar kan niks doen, voel onmacht en schuld.

Ik verlang ernaar om echt te kunnen leven, in plaats van nog steeds bezig te zijn met klachten. Ik ben jong en zou willen stralen en in mijn kracht willen staan, energiek zijn en vol levenszin.

Laatst las ik ergens deze zin:
“En de tijd brak aan dat het risico om in de knop te blijven pijnlijker was, dan het risico om tot bloei te komen.”
Dit raakte me omdat het volgens mij precies is wat ik voel.

Reactie tweeënhalve maand na het voltooien van de laatste sessie (van in totaal drie uitgebreide sessies):

Ik voel me een bloem die tot bloei aan het komen is.
Het wordt alleen maar meer. Alsof ik steeds meer straal, en heel erg op mezelf vertrouw. Uit de knop aan het komen ben.

Het is echt goed zoals ik ben. Ik kan heel erg authentiek blijven en word daar heel erg blij van! Ik voel steeds meer rijkdom, gewoon door er te zijn. Het is gewoon goed zoals het is.

Ik moest eerst wel erg herstellen en rust nemen.
De avond na de laatste sessie ben ik gestopt met het innemen van de Temazepam én Lorazepam. Ik had wel een paar ontwenningsverschijnselen, maar was een week later ok.

Ik ben steeds beter gaan slapen en word steeds rustiger wakker.
Ik krijg fijnere én rustiger dromen. En ik voel helemaal geen angst meer ’s nachts.
Voor het slapen ben ik heel erg dankbaar. En ik heb veel meer energie!

De laatste maand voel ik me heel stabiel, rustig, blij en dus energiek.
Nee, ik ben absoluut niet bang dat ik dat kwijtraak. Het voelt als een ander leven, alsof ik herboren ben, alsof ik opnieuw ben begonnen.

Ik ben er en sta in verbinding met de wereld.
Ik heb me daarvoor altijd alleen gevoeld, afgesneden van de anderen om me heen. Voor de eenzaamheid ben ik niet meer bang.

lieve Michelle,

Nu is het compleet.
Het laatste stuk telt niet minder dan zes bladzijden.
Daarmee is het het langste van de zes verslagen.
En dat is begrijpelijk want het was, tenminste
in mijn beleving, de meest verrassende sessie.

Ik had het tot dan toe niet voor mogelijk gehouden
dat mijn ziel een ervaring uit een vorig bestaan
werkelijk & overtuigend zou kunnen herbeleven
en dit aan mijn bewustzijn zou kunnen doorgeven.

En dat is toch maar mooi gebeurd, dankzij jouw
niet aflatende maar nooit opdringerige overtuiging
dat het, als ik mij maar daarvoor open kon stellen,
mogelijk was – en heilzaam zou zijn – om “op de terugweg”
verder te gaan dan tot de grenzen van mijn leven.

Ik voelde & voel de herbeleving van gisteren,
hoezeer op het eerste gezicht nogal sprookjesachtig,
als een authentieke ervaring van mijn ziel
in een vorig bestaan. En ik voel even duidelijk
dat het traumatische karakter van die ervaring
ook in een later bestaan van wat nu mijn ziel is,
dus in mijn leven, nog een negatieve invloed had.

Daarom is het goed dat ook dit zeer oude zeer
bij onze therapie aan het licht is gekomen,
net als de daarmee verbonden trauma’s
uit mijn eigen jeugd. En in dat licht zullen
deze trauma’s als oude foto’s gaan verbleken
of, zoals het in mijn voorspellende droom
is gegaan, verpulveren tot een bergje stof
waarvan mijn ziel (ik) geen last meer zal hebben.

Dus, nogmaals, dankjewel en een hartelijke groet

Ik vind regressietherapie echt de leukste therapie, die ik ooit heb gevolgd en het is ook nog eens de therapie die mij de aller grootste sprongen laat maken.

Ik ben klaar voor een nieuwe reis.

Verder denk ik dat jij voor mij precies de juiste reisleider bent.