Over Michelle Groot - EMDR en regressie therapeut en past life therapist in Amsterdam

Michelle

Over Michelle Groot - EMDR en regressie therapeut en past life therapist in Amsterdam

Misschien ben je hier per ongeluk terechtgekomen, misschien uit nieuwsgierigheid, maar ik ga ervan uit dat je op zoek bent naar een therapie of begeleiding die je helpt om je probleem aan te pakken.

Als ervaren en toegewijd regressie- en reïncarnatie therapeut, werk ik ook met andere therapievormen en aanvullende technieken, zoals EMDR.

Ik heb een groot hart voor mensen. Voor alles wat groeit en bloeit op onze aarde. Van jongs af aan interesseert het me hoe wij als mens functioneren, wat ons als mens beweegt en op welke wijze lichaam en geest elkaar beïnvloeden.

Ik heb altijd geweten en gevoeld dat er meer is om ons heen dan wat we letterlijk kunnen zien en waarnemen. Juist dat inspireert me bij het begeleiden van mensen in het proces naar inzicht en veranderen.

De ziel, en de geschiedenis van de ziel staan bij mij in de praktijk centraal.
En voelen. Contact maken met emoties en ervaringen, die soms diep weggestopt zijn.
Luisteren naar je lichaam. Achter elke sensatie zit immers een boodschap.
Soms kunnen we dit direct doen, soms met kleine stapjes.

Samen gaan we op pad. Je zult gaan ervaren wat maakt dat je misschien zo vast zit, ook als je daar eerder niet veel zicht op had. Dat het mogelijk is om nu op een andere manier met je ervaringen om te gaan, lichter te gaan leven. Dat je deel uitmaakt van een groter geheel, dat het er toe doet dat jij er bent en hoe je aanwezig bent.


Tijdens mijn universitaire master opleiding in de biologie, met als specialisatie moleculaire biologie en immunologie, heb ik mij verdiept in het functioneren van het menselijk lichaam, ons afweersysteem en DNA.

Bij het behalen van mijn master in milieukunde, lag de nadruk meer op hoe wij als mens de aarde en het leven om ons heen kunnen beïnvloeden.

Het echte zielswerk kwam aan bod bij de opleiding tot regressie- en reïncarnatietherapeut bij de SRN, en de trainingen en masterclasses bij het Tasso Instituut.
En niet te vergeten de opleiding bij de Past Life Regression Academy, die me een mooie basis heeft gegeven voor het begeleiden van zielsreizen, ofwel Life Between Lives Spirituele Regressies.
Met leraren als Roger Woolger, Tineke Noordergraaf, Hans ten Dam, Andy Tomlinson en Reena Kumarasingham.

Bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie heb ik mijn EMDR therapie training gedaan en de opleiding Medische Basiskennis op HBO niveau gevolgd.

Ik ben beroepslid van de volgende organisaties:
De NVRT, Nederlandse Vereniging van Reïncarnatietherapeuten;
EARTh International, the Earth Association for Regression Therapy;
Het NIBIG, het Nederlands Instituut voor Bevordering van de Integrale Gezondheidszorg;
The Spiritual Regression Therapy Association.

Soms werk ik met yoga oefeningen of meditaties, waarin inzichten uit de Indiase yoga tradities, het boeddhisme en Taoïsme samenkomen. Bij Sarah Powers van het Insight Yoga Institute en Sai Mithra heb ik mijn opleidingen tot yogadocent gevolgd.

Ook heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van intuïtieve ontwikkeling en het werken met energie, aura’s en chakra’s.